Home / Nieuws / Overleg MRB-heffing oldtimers stukgelopen

Overleg MRB-heffing oldtimers stukgelopen

oldtimerHet overleg tussen staatssecretaris Weekers en de alliantie van brancheverenigingen ANWB, BOVAG, FEHAC, FOCWA, KNAC en RAI Vereniging over de MRB-vrijstelling voor oldtimers is mislukt. Dat meldt het KNAC (Koninklijke Nederlandse Automobiel Club) vandaag.

De brancheverenigingen hebben maandenlang gesprekken gevoerd met de staatssecretaris, uiteindelijk zonder het gewenste resultaat. Het voorstel was om de leeftijdsgrens van oldtimers op benzine te verhogen naar 30 jaar en voor diesels en auto’s op LPG naar 40 jaar. Dit voorstel is door staatssecretaris Weekers afgewezen. In plaats daarvan wil hij de oldtimerauto’s belasten met 25% van het geldende MRB-tarief of een dagenkaart invoeren. De Tweede Kamer zal hier later een beslissing over nemen.

Directeur Peter Staal van de KNAC is erg teleurgesteld, volgens hem draait het uiteindelijk om geld en niet om het milieu. Met de optie die de brancheverenigingen hebben voorgesteld zou met oldtimers slechts 100 miljoen euro worden opgehaald aan MRB, terwijl er 153 miljoen euro is ingeboekt. Ook zou met het heffen van een 25% MRB-tarief tegen de wens van de Tweede Kamer worden ingegaan waarbij de oldtimerliefhebber zou worden ontzien.

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top