Home / Motorrijtuigenbelasting / 70% oldtimers betaalt vanaf 2014 wegenbelasting

70% oldtimers betaalt vanaf 2014 wegenbelasting

Oldtimerbezitters betalen weer wegenbelasting vanaf 2014

70% oldtimers betaalt vanaf 2014 wegenbelasting

Vanaf 1 januari 2014 betaalt 70% van de oldtimerbezitters weer wegenbelasting (MRB). Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van het VWE.

In Nederland zijn in totaal 260.000 oldtimers geregistreerd. Vanaf 1 januari 2014 gaan er dus 182.000 oldtimerbezitters wegenbelasting betalen. Hiervan worden er 63.000 eigenaren hard getroffen omdat zij de hoge tarieven voor diesel en LPG moeten betalen. Voor die veelal zware oldtimers is de wegenbelasting voor veel eigenaren niet op te brengen. Verkopen lukt inmiddels niet meer omdat niemand een dergelijke oldtimer met hoge MRB-kosten wil aanschaffen.

Daarnaast zijn er 119.000 auto’s op benzine die vanaf 1 januari 2014 de oldtimerstatus hebben. Voor deze auto’s geldt dat er 25% procent van het geldende MRB-tarief betaald moet worden, met een maximum van € 120 per jaar.

Opvallend is het hoge aantal Mercedessen, met ruim 47.000 auto’s is dit merk het meest vertegenwoordigd onder de oldtimers. Vooral de modellen 190-serie en 200-500-serie zijn populair. De rijders van deze auto’s gebruiken deze voornamelijk voor goedkoop dagelijks gebruik.

3 Reacties

 1. Hermann ze german

  Ok, dan gaat het schone gas er bij mij rap uit en tracteer ik mijn omgeving weer op ouderwetse onverbrande benzinedampen.Goed gedaan hoor, Haagse mafketels!

  • Vreemd dat het publiek geen geld uigeeft om de economie te stimuleren. Je weet namelijk nooit waar je aantoe bent met de overheid. Steeds het tijdens het spel de regels veranderen daar maak je echt vrienden mee……

 2. Ik vind dit een ramp. Heb niet veel geld en kocht een oldtimer omdat de MRB bevroren zou worden.
  Het is een ramp, vreselijk, nu kan ik niet meer op gas rijden en dus is het autorijden onbetaalbaar geworden. De auto kostte €6000,00, deze kocht ik omdat ik onze overheid vertrouwde.

  Ik hoop dat dit kabinet ten onder gaat, ik vind ze gewoon onbetrouwbaar en zelfs crimineel, je misleidt je burgers, je laat ze duizenden euro’s uitgeven waar de waarde dankzij de overheid, in plaats van €7000,00, nu slecht €800,00 euro is.

  Dit zijn echt misselijke streken beste overheid

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top