Home / Nieuws / De wegenbelasting in 2014

De wegenbelasting in 2014

wegenbelastingPer 2014 veranderen er een aantal zaken voor de wegenbelasting (MRB). De belangrijkste wijziging is het afschaffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor energiezuinige auto’s. Daarnaast komt er een wijziging voor de oldtimer regeling.

Vrijstelling MRB zuinige auto’s vervalt

Zoals gezegd vervalt de huidige vrijstelling voor energiezuinige auto’s op benzine (< 110 gram CO2) en diesel (< 95 gram CO2). Ben je eigenaar van een dergelijke auto dan betaal je dus gewoon weer wegenbelasting per 1 januari 2014. Deze is overigens niet gebaseerd op CO2-uitstoot maar op gewicht en type brandstof. Wil je weten hoeveel je volgend jaar gaat betalen? Bereken dit dan hier (selecteer personenauto en niet personenauto CO2 zuinig). De tarieven blijven gelijk ten opzichte van dit jaar.

Vrijstelling t/m 2015 voor auto’s met < 50 gram CO2

Auto’s die minder 50 gram CO2 uitstoten  (bijvoorbeeld de Toyota Prius Plugin Hybrid of de Opel Ampera) ontvangen tot en met 2015 vrijstelling van wegenbelasting.

Oldtimer regeling wijzigt

Per 1 januari 2014 wordt de leeftijdsgrens voor vrijstelling van MRB voor oldtimers verhoogd naar 40 jaar. Voor oldtimers op benzine is er een overgangsregeling waarbij je voor een auto van 26 jaar of ouder maximaal € 120 per jaar betaalt. Lees hier meer informatie over de nieuwe oldtimer regeling.

4 Reacties

 1. met deze afschafing zal de vezekering ook wel merken.
  er zullen veel oldtijmers ,de brand ingaan of tegen een boom.
  want dan brent het zijn geld wel op.

 2. ik heb gekocht n oldtimer voor €2000,. gAS IN LATEN BOUWEN €1200.
  GEHEEL OPGEKNAPT €700,.
  NU NOG WAARD €300,. WIE BETAALD MIJN ONDERGANG WELKE RATTEN.

 3. hallo ik heb een mercedes 350 slc uit 1978 dat is dus een v8.
  om dat mensen uit mijn buut zegen dat het een vervuild auto is heb ik er lpg ingebouwd.
  dat koste mij 1000.00 euro.
  ik moet het nu wee uitbouwen.
  dus krijg ik volgend jaar weer een vervuilde auto.
  ik vraag me af wat is nu schone .
  m,v,g harry

 4. Behalve voor 2-3 modellen telt de co2 uitstoot dus helemaal niet meer mee. Wat zijn we in Den Haag toch weer bezorgd voor het milieu!

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top