De motorrijtuigenbelasting na 1 juli 2013

Op deze website vindt u bijdragen in relatie tot diverse kwesties betreffende MRB en motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013. MRB betekent motorrijtuigenbelasting en wordt in de volksmond wegenbelasting genoemd. Deze heffing betaalt men indien jij eigenaar bent van een auto of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald door het gewicht van de auto, de brandstof en de streek waar je woont. Deze belasting betaal je onafhankelijk van de hoeveelheid kilometers dat je aflegt. Dus of dit nu één of 100.000 km is, men betaalt dezelfde hoeveelheid wegenbelasting. Wilt u weten hoeveel motorrijtuigenbelasting je precies gaat afrekenen en op welke manier het zit bij motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013? Zie daarvoor op deze site.

De motorrijtuigenbelasting na 1 juli 2013 verandert nog niet ten opzicht van voorgaande jaren. Pas vanaf 1 januari 2014 zullen er grote veranderingen optreden. Nu is het namelijk zo, dat een vrijstelling voor de MRB mogelijk is. Dit kan als je beschikt over een zeer zuinige auto. Met andere woorden je krijgt vrijstelling als jouw auto een lagere CO2-uitstoot heeft dan 95 g/km. Vanaf 2014 wordt deze gehele regeling afgeschaft. Deze afschaffing geldt voor nieuwe en bestaande auto’s.

Je bent op zoek naar motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013, op deze site hebben we echter nog geen standaard antwoord over gemaakt. In het geval dat voldoende mensen belangstelling tonen aangaande motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013, zullen we een uitgebreid stuk schrijven in relatie tot het thema om je hierover zo uitvoerig als mogelijk te informeren. Blijf op de hoogte van nieuws betreffende motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013 via de nieuwsbrief.

Opbrengst MRB

Een stuk van wat je betaalt aan wegenbelasting gaat naar de kas van de overheid. Een ander stuk gaat naar de streek waar in je woont. Dit kan van provincie tot provincie nogal eens verschillen en invloed hebben op motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013. Noord-Holland is hierbij het goedkoopst en Zuid-Holland het duurste. Op jaarbasis kan dit verschil voor een gemiddelde motorrijtuig oplopen tot honderd euro per jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro op jaarbasis zijn dit goede inkomsten voor Den Haag. Voor de provincies is dit tegelijk de belangrijkste inkomstenpost door middel van een bedrag van 1300 miljoen euro per jaar.

Wegenbelasting-vrij

U betaalt niets aan motorrijtuigenbelasting als u in bezit bent van een automobiel met weinig CO2-uitstoot. De grens voor een auto op benzine is 110 gram CO2 / km, voor diesel is deze 95 gr CO2 / kilometer. Zie daarvoor hier de complete lijst over auto’s zonder belasting. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije regeling tot eind 2013. Hierna wordt de regelgeving aanverwante motorrijtuigenbelasting en BPM gewijzigd. Wil je hiervan en motorrijtuigenbelasting 1 juli 2013 up-to-date blijven? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.
Verder is men ook geen MRB verschuldigd in het geval dat je in het bezit bent van een motorrijtuig van 25 jaar of ouder. Deze valt in dat geval onder de zogenaamde oldtimer wet. Ook aan deze regeling komt helaas een eind, autorijtuigen gefabriceerd na 1 januari 1987 of jonger komen hier nooit voor in aanmerking.

Afrekenen van wegenbelasting

Voor het afrekenen van wegenbelasting hoeft men niks te doen. Dit gaat vanzelf zodra de wagen op uw naam wordt geplaatst op het postkantoor. Betaling gebeurt per acceptgiro of automatische incasso.

Scroll To Top