De wijzigingen van de wegenbelasting in 2013

Op onze website vindt u kennis betreffende diverse kwesties mbt MRB en wijzigingen wegenbelasting 2013. MRB is de motorrijtuigenbelasting, beter bekend als wegenbelasting. Deze belasting betaalt men als je in het bezit bent van een auto of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald met behulp van het gewicht van de wagen, de brandstof en de streek waar je woont. Deze heffing betaal je ongeacht van het aantal kms dat je rijdt. Dus of dit nu één of honderdduizend km is, je betaalt dezelfde hoeveelheid wegenbelasting. Wil je bepalen hoeveel wegenbelasting je uiteindelijk gaat afrekenen en hoe het zit bij wijzigingen wegenbelasting 2013? Lees op deze site.

Vanaf begin 2013 zijn er verschillende veranderingen geweest in de wegenbelasting. Zo heeft het kabinet-Rutte II besloten dat de oldtimer regeling gaat veranderen. Voorheen waren auto’s ouder dan 25 jaar vrijgesteld voor de wegenbelasting, maar hier gaat een streep door. Wel blijven auto’s gemaakt voor 1 januari 1987 vrijgesteld voor de wegenbelasting. Door auto’s gemaakt na 1 januari 1987 wel wegenbelasting te laten betalen, hoopt de regering meer geld binnen te krijgen voor onder andere het milieu.

Jij bent op zoek naar wijzigingen wegenbelasting 2013, hier hebben we echter nog geen standaard antwoord over gemaakt. Indien veel mensen interesse tonen aangaande wijzigingen wegenbelasting 2013, willen we een uitvoerig artikel publiceren over het thema om jou over dit onderwerp zo uitvoerig mogelijk te informeren. Blijf up to date van feiten betreffende wijzigingen wegenbelasting 2013 via onze nieuwsbrief.

Afdragen wegenbelasting

Een stuk van wat je betaalt aan motorrijtuigenbelasting moet naar de kas van de overheid. Een ander gedeelte gaat richting de provincie waarin je woont. Dit kan van provincie tot provincie nogal eens verschil uitmaken en invloed hebben op wijzigingen wegenbelasting 2013. In Noord-Holland is men het minste kwijt en in Zuid-Holland het meeste.. Op jaarbasis kan dit streekgebonden verschil voor een modale auto oplopen tot 100 euro elk jaar. Met een bedrag van 3200 miljoen euro per jaar zijn dit goede inkomsten voor Den Haag. Voor de provincies is dit zelfs de voornaamste inkomstenbron door middel van een bedrag van 1,3 miljard euro per jaar.

Wegenbelasting-vrij

Je betaalt geen wegenbelasting als je in bezit bent van een personenauto met een lage CO2-emissie. De grens voor een wagen op benzine ligt op 110 gr CO2 per kilometer, maar voor diesel is deze 95 gram CO2 per kilometer. Bekijk hier de complete lijst met belastingvrije wagens. Je kunt gebruik maken van de wegenbelastingvrije korting tot eind 2013. Daarna wordt de wetgeving omtrent motorrijtuigenbelasting en BPM veranderd. Wil je hierover en wijzigingen wegenbelasting 2013 up-to-date worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Trouwens bent u ook geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd indien je in het bezit bent van een automobiel van 25 jaar of ouder. Deze valt in dat geval bij de zogenaamde oldtimer regeling. Ook aan deze wet komt een eind, wagens gebouwd na één jan. 1987 of later komen hier nimmer voor in aanmerking.

Betalen van motorrijtuigenbelasting

Voor het betalen van motorrijtuigenbelasting hoef je niks te doen. Dit gebeurt automatisch zodra de motorrijtuig op naam wordt geregistreerd bij het postkantoor. Betaling gebeurt per acceptgiro of automatische incasso.

Scroll To Top