De motorrijtuigenbelasting 2013 in een tabel

Op onze webpagina vindt u informatie mbt uiteenlopende kwesties betreffende MRB en tabel motorrijtuigenbelasting 2013. MRB betekent motorrijtuigenbelasting en wordt ook wel wegenbelasting genoemd. Deze heffing draag je af in het geval dat je eigenaar bent van een automobiel of motor. De hoeveelheid aan wegenbelasting wordt bepaald met behulp van het gewicht van de auto, de brandstof en het gebied waarin je woont. De belasting betaal je onafhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt. Dus of dat nu 1 of honderdduizend kilometer is, u betaalt dezelfde hoeveelheid motorrijtuigenbelasting. Wil je bepalen hoeveel wegenbelasting je precies moet afrekenen en hoe het werkt met tabel motorrijtuigenbelasting 2013? Zie daarvoor op deze site.

Een tabel van de motorrijtuigenbelasting 2013 kan je vinden bij de belastingdienst. Het is belangrijk om te weten wat voor veranderingen er komen in de MRB. Zo zijn de belangrijkste wijzigingen: de afschaffing van de vrijstelling voor de energiezuinige auto en een wijziging in de oldtimer regeling. Of er bij jou verandering komt in de MRB is te berekenen op de site. Kom je informatie te kort, bel dan de belastingdienst op 0800-0749.

Je bent zoekende over tabel motorrijtuigenbelasting 2013, hier hebben we helaas nog geen standaard antwoord over gepubliceerd. Als voldoende mensen interesse hebben in tabel motorrijtuigenbelasting 2013, gaan wij een uitvoerig stuk opstellen in relatie tot het onderwerp om je daarover zo goed als mogelijk te voorlichten. Blijf up to date van nieuws betreffende tabel motorrijtuigenbelasting 2013 door middel van de nieuwsbrief.

Afdragen MRB

Een deel van wat je betaalt aan motorrijtuigenbelasting moet naar de staatskas van de regering. Een ander deel gaat richting de provincie waar in je woont. Dit kan per provincie nog wel eens verschil uitmaken en betrekking hebben op tabel motorrijtuigenbelasting 2013. Noord-Holland is hier het goedkoopst en Zuid-Holland is het duurst. Op jaarbasis kan dit verschil voor een gemiddelde motorrijtuig oplopen tot honderd euro elk jaar. Met een bedrag van 3,2 miljard euro per jaar is dit een goede bron van inkomen voor de overheid. Voor de provincies is dit tegelijk de voornaamste inkomstenpost door middel van een bedrag van 1300 miljoen euro op jaarbasis.

Motorrijtuigenbelasting-vrij

Je betaalt geen motorrijtuigenbelasting als je eigenaar bent van een automobiel met weinig CO2-uitstoot. De bovengrens voor een motorrijtuig op benzine ligt op 110 gr CO2 / km, voor diesel ligt deze op 95 gr CO2 per kilometer. Zie hiervoor op deze site de complete lijst van voertuigen zonder belasting. Je kan gebruik maken van de wegenbelastingvrije korting tot eind 2013. Daarna wordt de regelgeving betreffende wegenbelasting en BPM veranderd. Wilt u hierover en tabel motorrijtuigenbelasting 2013 up-to-date blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Verder ben je ook geen wegenbelasting verschuldigd wanneer je eigenaar bent van een wagen die 25 jaar of ouder is. Deze valt in dat geval bij de oldtimer wet. Ook aan deze wet komt echter een einde, wagens gebouwd na 1 januari 1987 of jonger komen hier nimmer voor in aanmerking.

Betalen van wegenbelasting

Voor het betalen van motorrijtuigenbelasting hoeft men niets te doen. Dit gebeurt vanzelf op het moment dat de motorrijtuig op uw naam wordt gezet bij het postkantoor. Het betalen gaat via acceptgiro of automatische incasso.

Scroll To Top