Auto’s met buitenlands kenteken moeten wegenbelasting betalen

Geplaatst door redactie in Nieuws | Wegenbelasting

Wegenbelasting buitenlandse auto's

Buitenlandse auto’s moeten wegenbelasting betalen

Buitenlandse auto’s die langdurig op de Nederlandse wegen rijden moeten straks wegenbelasting (MRB) gaan betalen. Dat meldt staatssecretaris Weekers van Financiën, hij werkt momenteel aan een pakket met maatregelen.

In de huidige situatie is het zo dat buitenlandse auto’s geen wegenbelasting betalen als ze korter dan een jaar in Nederland rijden. Hierbij wordt uitgegaan dat de wegenbelasting al in het land van herkomst wordt betaald. De staatssecretaris wil van deze regel af. Het stoort hem dat er veel Oost-Europese auto’s op de Nederlandse wegen rijden en hiervoor geen belasting betalen. Bij een korte vakantie is dit volgens Weekers geen probleem maar als ze hier werken en langer verblijven zullen ze ook gewoon wegenbelasting moeten betalen. Dit is een eerlijk beleid als zij veel gebruik maken van onze wegen, aldus Weekers.

Weekers werkt aan een compleet pakket met maatregelen en zal hierover in mei of juni een brief naar de Tweede kamer sturen.

Reageer op dit artikel / Bekijk reacties

Je kunt de discussie volgen via RSS 2.0 Reageer, of trackback.

7 Reacties

 • helemaal mee eens says:

  Goed bezig..

 • Dit is een goede plan samen de lasten betalen (daar vallen ook buitenlanders onder)

 • Gary Holland says:

  Graaien, graaien, graaien. En meer en meer en nog meer regeltjes.
  We zijn echt knettergek geworden in dit land en de politici lopen hierin voorop.

  Nu roepen sommigen: geweldig laten mensen uit het buitenland hier ook betalen. Maar men vergeet dat straks al die andere landen ook weer geld van ons willen als we daar rijden. Dus uiteindelijk zijn we als burgers zelf de dupe. Rupsje nooit genoeg vindt na deze maatregel wel weer iets om uzelf extra geld af te pakken.

  • Otten says:

   In iedergevaL wordt er nu aan gedacht, voer ook een snelwegen sticker in zoals in de om ons liggende landen voor buiten landers, voer daarnaast een kilometer rekening stelsel in, zo dat bij de apk keuring ook de kilometer stand wordt doorgegeven, en daar naar voor de betreffende auto per kilometer betaald wordt ipv. de motorrijtuigen belasting die nu geheven wordt, weinig kilometers minder betalen veel meer betalen, en laat de brandstof vrij, zoals in duitsland een klein vastbedrag per auto en niet op gewicht en soort brandstof zoals nu, is ook eerlijker.

 • Norrie says:

  Wel grappig… Ik woon in Frankrijk en hier kennen ze het woord wegenbelasting niet eens…. Laat staan dat we daarvoor betalen… Je betaalt één keer bij overschrijving van je auto een bepaald fiscaal bedrag en dat is afhankelijk van het vermogen van de auto. Daarna betaal je niets meer… Daarbij is de brandstof ook nog eens 20 cent goedkoper… Als ik nu voor langere tijd in Nederland zou zijn en ik zou moeten betalen vind ik dat niet terecht…. Tenslotte betalen de Nederlanders ook niet in België en de rest van Europa… En nu niet beginnen over dat er in Frankrijk tol betaald moet worden… Daar kun je voor kiezen. Daarmee worden de wegen wel verdomd goed bijgehouden…

 • Norrie says:

  Ik dacht trouwens dat het houderschapsbelasting is en niet wegenbelasting… Je betaalt dus voor het hebben van een auto.

 • Volgens mij is dit niet te controleren. En hoe ga je het ze laten betalen als weer terug naar hun eigen land gaan?Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Alle rechten voorbehouden.